Oslavy 650 let první zmínky o obci, svěcení znaku a vlajky obce a setkání rodáků 5. 9. 2015

V sobotu 5. září u nás proběhla velká sláva – připomněli jsme si 650 let od první zmínky o obci. Při této příležitosti byly při slavnostní mši svaté vysvěceny znak a vlajka obce. Mši svatou u kaple postavené před 15 lety sloužil rudíkovský pan farář P. Václav Knotek. Homilii pronesl rodák z Hroznatína P. Josef Večeřa, který v současné době působí v Žarošicích. Slavnosti se zúčastnila dcera arm. gen. Ludvíka Svobody paní prof. Zoe Klusáková – Svobodová s rodinou a nechyběl ani duchovní církve evangelické z Horních Vilémovic pan Alois Němec. O příjemnou atmosféru se postarala schola z Trnavy.

Akce byla příležitostí k prvnímu setkání rodáků v obci. Měli jsme radost z velkého zájmu a ze setkání se spoustou známých tváří. Po mši sv. a slavnostním průvodu obcí za doprovodu kapely Horanka byl pro rodáky a pozvané hosty připraven oběd v bývalém muzeu. Zúčastnění měli možnost nahlédnout i do rodného domu L. Svobody. Za zapůjčení prostor a umožnění prohlídky paní prof. Klusákové děkujeme. 

Odpolední program vyplnila kapela Horanka z Třebíče a folklórní soubor Okřešánek. Milým překvapením bylo vystoupení mladičké zpěvačky Adély Částkové z Červené Lhoty. Počasí nám mimořádně přálo, teplý večer se protáhl přes půlnoc při taneční zábavě se skupinou Adriana. A že jsme si vše náramně užili!

Děkujeme sponzorům – Kraji Vysočina, firmě Esko-T – a všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na průběhu akce.

Sdílet